Évnyitó

Tanévnyitó

A 2016/2017-es tanévet még a nyárra emlékeztető gyönyörű napsütéses időben nyitottuk meg szeptember 1.-én a Sztehlo Gimnázium udvarán. A tanévkezdés kiemelkedő esemény volt az idén is az intézményünkben, mert közösen ünnepeltünk az óvódások, általános iskolások, gimnazisták, a pedagógusok, munkatársak és a szülők is.
Amíg a Sztehlo-s diákok 825 fős népes tábora a jól megérdemelt nyári vakációjukat töltötték, az intézmény épületeiben több átépítés, felújítás is zajlott a nyári hónapokban.
Az általános iskolában, a Zerge lak régi szárnyában két új tanterem került kialakításra, átépítettük itt a mosdókat, a közlekedő részeket is. Ezekben az új termekben kezdték meg tanulmányaikat az angoltagozatosok és a matematika-sakkpalota tagozatos első osztályosaink az új tanévben.
A gimnáziumban is nagy munkálatok folytak a nyáron. Felújításra került 5 vizesblokk, 1 tanterem, a tornaöltözők, a büfé, és több folyosórész is.

Köszönet a nagy összegű támogatásért!

Ezen kívül még egy kiemelkedő esemény is történt a nyár folyamán. Intézményünk nagy összegű támogatást, adományt kapott Nánási Sándor jóvoltából. A kerületünkben élő üzletember, befektető, filantróp önzetlen közreműködésével és támogatásával valósul meg a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium informatikai eszközeinek fejlesztése, lehetővé téve ezzel az intézményünkben folyó keresztyén oktatás modernizációját. Az adományozó igazi lokálpatriótaként elkötelezett a kerület közösségi életének támogatásában, intézményünk is ennek gyümölcsét élvezheti már az idei tanévben.
A támogatás felajánlója és kivitelezője a Szinva Net Informatikai Zrt. A cég tulajdonosa és egyben vezérigazgatója, Bánszki Attila jóvoltából, – aki szintén kerületi lakos – az intézmény 10 millió forintos informatikai fejlesztésben részesült. Ennek köszönhetően a tanév során interaktív táblákkal, korszerű számítógépekkel, laptopokkal és projektorokkal, ezek kiegészítőivel, valamint modern e-book olvasókkal bővül mind három intézményegységünk technikai eszközparkja.

Comments are closed.