Fűszerkert

Fűszerkert és tanösvény a Kossuth téren

film a fűszerkertről

Gimnáziumunk vállalkozó kedvű diákjai az elmúlt két hétben Kukucska Gergely építész (D1618 Műhely) irányításával megtervezték és elkészítették a Kossuth téri új fűszerkert használatához nélkülözhetetlen ismertető táblákat és bútorokat.
A közös munka ismerkedéssel és az ötletek felvonultatásával kezdődött. Az első héten elkészültek a tervek és a makettek is.
A második héten következett a tervek valóra váltása. A diákok festettek, rajzoltak, vágtak, fúrtak, szegeltek, létrára másztak. A munka sokrétű és fárasztó volt, de a kész bútorokat, táblákat nézve megérte.
A fűszerkert gondozása, a szaporulat és a termények feldolgozása az iskola és a kerületi kertészek közös feladata lesz. Elképzelésünk szerint szárított fűszereket, lekvárokat és illatszereket fogunk készíteni. Ezek értékesítéséből befolyt összegből pedig ökoiskolai programokat, iskolai rendezvényeket fogunk támogatni.
A fűszerkertet Ughy Attila kerületi polgármester, Dr. Kalina Katalin intézményvezető és Kukucska Gergely nyitotta meg a kerületi közönség előtt.

Comments are closed.