Gimnázium

Gimnáziumi felvételi lista 2018/19-es tanév


Kedves Gimis diákok!

Ezen a linken tudtok regisztrálni a pályaorientációs napra!


Tájékoztató a 2017-es érettségi és felvételi vizsgáról


Tájékoztató az ebédbefizetés és menüválasztás módjáról
A GIMNÁZIUMBAN

Kedves Szülők és Diákok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. január 2-tól intézményünkben az étkeztetést a GASZTROTOM Bt. szolgáltatja. Az új szolgáltatóval digitalizáljuk az ételek megrendelését és kiszolgálását, így egyszerűbbé, gyorsabbá, korszerűbbé válik az étkeztetés intézményünkben.

tovább…


Maléter Pálné Gyenes Judith visszaemlékezése 1956 sorsdöntő napjairól iskolánkban


Parlamenti különóra 2016.05.17.

Az egész napos programunk egy országházi sétával kezdődött és az Országgyűlési Könyvtár gyűjteményének rövid megtekintésével. Majd betekintést nyerhettünk az Országgyűlés munkájába és az országgyűlési képviselők tevékenységébe a karzatról elfoglalt helyeinkről. A plenáris ülésen külön köszöntötte a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium diákjait és kísérő tanárait a Házelnök. Egy kvízjáték során egy másik 10. osztályos csoport tanulóival mérkőztek meg a diákok az Országgyűléssel és állampolgári ismeretekkel kapcsolatos kvízjátékban. A 10. B és a másik osztály is 2-2 csoportra osztva a frakciófegyelmet gyakorolva szavazott a feltett kérdésekre. A játékban az osztály egyik csoportja első helyezett lett, a másik csoportja második helyezett holtversenyben. Jutalmul egy tortát kaptak a nyertesek. Majd lehetőségünk adódott egy aktivitásra épülő játékos modulban való részvételre, ahol több diákunk is szerepelt, felszólalt, jegyzőként dolgozott. Ezután egy képviselő beszélt nekünk arról, miből áll a tevékenysége, hogyan vált képviselővé, hogyan telnek hétköznapjai. Végül az Országgyűlési Őrség díszelgő bemutatóját tekinthettük meg.

A beszámolót összeállította: Gacsal Timea osztályfőnök


Művészeti nap a Sztehlo-iskolában A sorozat remekül összeállított programmal kezdődött május 29-én a pestszentlőrinci evangélikus iskolában, amely 2011 májusa óta viseli az 1974. május 28-án Svájcban elhunyt Sztehlo Gábor nevét. Kolarovszky Zoltán megbízott igazgató köszöntője és B. Pintér Márta iskolalelkész kezdő áhítata után két helyszínen párhuzamosan folyó előadások idézték fel a kort, amelyben a lelkész embermentő munkáját végezte.

tovább…


Gimnáziumi stratégiánk

“Megismerizek az igazságot, az igazság szabaddá tesz titeket” (Jn 8)

Az iskola az egykori Hunyadi Mátyás Gimnázium épületében kapott helyet. A gimnáziumunkba jelentkező diákok a következő tagozatokon és területeken fejleszthetik képességeiket:

  • általános tantervű 4 évfolyamos gimnáziumi képzés, nyelvi előkészítő lehetőségével
  • kiemelt német nyelvű oktatás
  • természettudományos tagozat (kémia-biológia, ill. matek-fizika)
  • művészeti képzés
  • emelt és középszintű érettségi felkészítés
  • diakóniai érettségi
  • tehetség kibontakoztatása
  • sport
  • értékközpontú felnőtt élet megalapozása
  • az élethosszig tartó tanulás motiváltságának kialakítása

 

Pedagógiai program (2016. 09. 01.)
Helyi tanterv – Gimnázium (2016. 09. 01.)

Házirend (2016. 09. 01.)

Comments are closed.