Óvoda

Hirdetmény

a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Fecskefészek Óvodájába a 2019/2020-as nevelési évre történő beíratás és felvétel rendjéről


Mit rejt a tejesdoboz?
November 14.-én, hétfő délelőtt két különös vendég látogatott el a Fecskefészek Óvodába. A két vendég fehér köpenyben és két nagy bőrönddel érkezett. A gyerekek nagyon izgatottan várták, hogy a két vendég bemutatkozzon és kinyíljon a két titokzatos bőrönd.

tovább…


Családi délután ~ 2015. 09. 18.


Reformáció és oktatás

2015. Május 28.-án, a Ludwig Múzeumban került sor a “Reformáció és oktatás” program keretében,, az országos evangélikus rajzpályázat díjkiosztó ünnepségére.Intézményünket Mihalkovics Bence Galamb csoportos óvodás, és óvónénije Vass Andrea képviselte.
Bence a “Jézus köztünk jár” kategóriában nyert, országos 3. helyezést. A díjátadó ünnepség után a résztvevők ajándék programokon vehettek részt: tárlatlátogatáson illetve interaktív múzeumpedagógiai foglalkozáson.


A Magyarországi Evangélikus Egyház rajzpályázatot hirdetett óvodásoknak több témakörben. Két cím a mi ovisaink közül is megihletett néhány gyermeket – az ő műveiket tekinthetik meg alább:

Jézus itt van közöttünk (Horváth Míra, Mihalkovics Bence, Szanku Bianka)

Iskolás leszek (Andrásy Richárd, Gombos Milán, Kolarics Árpád)


Föld napja ~ 2015-04-22


Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2015/2016-os nevelési évre történő óvodai beíratás időpontja 2015. május 5-7. mindennap 8.00-16.30 között, helyszíne a Bajcsy-Zsilinszky E. u. 74. szám alatt, a Sztehlo Általános Iskolában található titkárság.
A beíratásról szóló részletes hirdetmény az óvoda épületében, illetve itt tekinthető meg: [Óvodai beíratás]

Az intézmény vezetősége


Farsang ~ 2015.


Az adventi délutánon az oviban sok-sok kisgyermek, szülő, serénykedett az adventi díszek készítésében. A kézművesség mellett lehetősége volt mindenkinek a kikapcsolódásra, a közös játékra, a beszélgetésre.


Az Opera Nagykövete a Fecskefészek Evangélikus Óvodában

opera_nagykovete_fecskefeszek-002A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulói rendszeresen találkoznak a Magyar Állami Operaház programjaival az Opera Nagykövete és az OperaKaland rendezvényein. Az általános iskola és gimnázium diákjai találkoztak már énekművész nagykövetekkel, januárban balerina fog előadást tartani náluk, márciusban megismerkedhetnek a zenekari művészek munkájának érdekességeivel, majd májusban a színpadi háttértevékenység és technika ezerarcú világába pillanthatnak be.

Arra azonban még nem volt példa, hogy a kis óvodások halljanak – szervezett keretek – között az operáról. 2014. november 12-én azonban ez is megtörtént: Ardó Mária énekművész, az Operaház Nagykövete érdekes, változatos, interaktív előadást tartott a Halacska csoportban, melyet zenei- és balett-betétek vetítésével színesített, sőt rövid részleteket maga is elénekelt. A vegyes csoport kis nebulói figyelmesen hallgatták az előadót, lelkesen fogadták zeneszámokat, és aktívan vettek részt a közös játékban. A sikeres első előadást újabbak követik majd a Fecskefészek óvoda többi csoportjában is még ebben a nevelési évben, míg november 17-én, hétfőn az óvónők országos szakmai napja keretében az evangélikus óvodák vezetői láthatnak bemutató foglalkozást, és ismerkedhetnek meg a programmal.


Csicsergő programok


Mikulás ~ 2013.


2013. november 20-án Pestszentlőrincen rendezték meg az országos evangélikus óvodai szakmai napot. A rendezvény főelőadója Szabóné Mátrai Marianna volt.

tovább…
Már majdnem kész…


Pedagógiai program (2013)
Házirend (2014)


Kedves Szülők!


Anyák napi diavetítés


Megkezdődött az építkezésA szerződés aláírás képei!
Kérjük Isten segítségét, hogy szeptemberben egy új, szép óvodánk lehessen!
Fecskefészek épül Pestszentlőrincen

Ilyen lesz az új óvoda…

Alapkőletétel képekben…

Magyarországi Evangélikus Egyház

Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

székhely:Budapest, XVIII. kerület, 1183, Kossuth  tér 2.
telephely: Budapest, XVIII. kerület, 1185, Bajcsy Zsilinszky utca 74.
OM -201505

 Kedves Leendő Óvodás!

„Nem arra van a bölcsőde,
Fordulj vissza!
Nem megyek én a bölcsődébe
- feleli Marika –
megnőttem már Bodri kutya
óvodába járok,
nem valók már bölcsődébe
három éves lányok.”

(Donászy Magda: Óvodás vagyok)

 

Biztos nagy izgalommal várod már az óvodát, hisz oda már a nagyok járnak! Hogy mi mindent csinálhatsz a mi kis „Fészkünkben”? Sok új pajtást szerezhetsz, akikkel egész nap játszhatsz! Az udvaron fogócskázhattok, mászókázhattok, de a teremben is érdekes játékok várnak rátok! Van itt baba, autó, kismaci, kirakó és mindenféle csudijó! S ha elfáradtál a nagy játékban, elszunyókálhatsz egy kiságyban. 

Kedves Szülők!

Eljött a várva várt pillanat, mikor az apró csemeték először ismerkedhetnek meg a közösségi élet szépségeivel. Minden szülő gyermekének az otthon meleg környezethez hasonló óvodát szeretne, ahol szakképzett óvónénik és dadusok foglalkoznak velük.

A Fecskefészek Evangélikus Óvoda 2012 szeptemberében nyitja meg kapuit csendes, kertvárosi övezetben.

Pedagógusaink egészséges életmódra, keresztyén szellemben nevelnek, fejlesztik a gyerekek mozgását, a közösségi életbe való beilleszkedését.

Mozgáskorlátozott gyermekeket is fogadunk, velük külön szakemberek foglalkoznak, segítik egészséges társaik közé való beilleszkedésüket, illetve elfogadásukat.

A Magyarországi Evangélikus Egyház 2011 nyarán egy általános iskolát és egy gimnáziumot vett át a XVIII. kerületi Önkormányzattól, ezzel egy 12 évfolyamos intézményt indított el, s idén óvodával bővíti. Ezzel átmenetet biztosít óvodától, akár az érettségiig. A gyermekek iskolás korukra ismerős környezetben, ismerős arcokkal kezdhetik az iskolás éveiket, hiszen ünnepeinket az egész intézmény együtt tartja.

A Fecskefészek Evangélikus Óvoda ezeket a lehetőségeket biztosítja óvodáskorú gyermekeknek és szüleiknek.

 

Erős vár a mi Istenünk!

Comments are closed.