Iskolai életképek

Mikulás – 2014. 12. 08.

December elején az óvodát és általános iskolát is meglátogatta a Mikulás, örömöt szerezve kicsiknek, nagyoknak.

(Fotó: Kákay Viola)


Ádventi délután – 2014. 11. 29.

Óvodánkban és isklánkban a már hagyományos kézműves délutánnal nyitottuk meg az ádventi készülődés időszakát 2014. november 29-én. A napot záró gyertyafényes éneklés Iványi Boglárka (6.a) furulyaszólójával vette kezdetét, majd a Velkey Zsuzsanna tanárnő vezetésével megszólaló alsó tagozatos énekkar és furulyazenekar összeállítását hallgathattuk meg. Ez után együtt énekeltük a jól ismert ádventi-karácsonyi énekeket, végül Győri Gábor Dávid intézményi lelkész adott lelki útravalót kicsiknek és nagyoknak a karácsonyvárás idejére.

(Fotó: Győri Katalin Dorottya, Szűcs László)


Megemlékezés – 2014. 10. 22.

Az 1956-os forradalomra a színjátszókör által bemutatott összeállítással emlékeztünk. A műsort összeállította: Hartung István.

(Fotó: Győri Katalin Dorottya)


Mártonnap – 2014. 10. 10.

A Németországból indult szép hagyományt elevenítettük fel az óvodánkba és iskolánkba járó gyerekekkel: a jó cselekedeteket és a szeretetet jelképező mécses-lángokkal, énekszóval körbejártuk intézményünket.
“Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat!” (Mt 5,16)

(Fotó: Győri Katalin Dorottya)


Hálaadás – 2014. 10. 02.

2014. október 2-án hálaadó istentiszteleten köszöntük meg Istennek azt a sok ajándékot, amit tőle kapunk. A diákok gyümölcsöket, zöldségeket hoztak, amit az alaklom során az oltárra tettünk, később pedig rászoruló gyerekekhez juttattunk el, hogy ők is részesülhessenek a mi örömeinkből. Az alkalom üzenete, amit mindenki hazavihetett magával: Ne aggodalmaskodjunk, mert Isten gazdagon gondoskodik rólunk!

(Fotó: Kákay Viola és Győri Katalin Dorottya)


Zenedélután – 2014. 10. 01.

2014. október 1-jén a zene világnapja alkalmából zenedélutánt tartottunk a Kis Sztehlóban. Velkey Zsuzsanna tanárnő irányításával az alsó és felső tagozatos énekkarok mellett minden zenélni szerető diák bemutathatta, mit tud. Néhány képet válogattunk az eseményről.

(Fotó: Kákay Viola)


2013. április 16-án az általános iskola diákjai megemlékeztek a holokauszt áldozatairól.


A költészet napjának délelőttjén flash mobot tartottunk az általános iskola udvarán. 3 verset mondtunk el közösen: a Mama, az Altató és az Istenem című verset. Mindenki jól érezte magát, felszabadultan szavaltuk a verseket. Ezután pedig a költészet napja alkalmából meghirdetett versíró verseny eredményeit ismertettük. A gyerekek saját „mamájukról” írtak szebbnél-szebb verseket.

1. helyezett: Huszti Szilvia 5.a osztály
2. helyezett: Urbán Bernadett 5.a osztály
3. helyezett: Odor Barbara 5.a osztály
Különdíjas lett: Szűcs Marcell 4.a osztály

A program végén, az eredményhirdetés után minden helyezett felolvasta saját versét. Remek alkalom volt, mindenki a költészet hullámhosszára került.


Az óvodások és az általános iskola diákjai 2013. március 26-án közös istentisztelettel készültek a nagyhét és húsvét ünnepére. A szemeretelepi református templomban tartott alkalmon Győri Gábor esperes hirdette Isten igéjét. Az iskola énekkarát Deák Gabriella tanárnő vezette.


Március 15. az általános iskolában

A Kis-Sztehlo diákjai a szemeretelepi református templomban ünnepelték az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapját. Az iskola drámaszakkörének tagjai versekkel és az akkori eseményeket megidéző párbeszédekkel készültek az ünnepre. A szakkör tagjai: Balogh Norman, Dezső Dorottya, Juharos Eszter, Kovács Attila, Kovács Evelin, Macskássy Alex, Péter Gergő, Polácska Attila és Szupkay Benedek. Felkészítésüket File Irén tanárnő végezte. A zenei közjátékokat Sajó József állította össze. Szólóénekkel Deák Gabriella tanárnő működött közre. Az ünnepséget a Fecskefészek Óvoda óvodásainak éneke zárta.


Comments are closed.