Művészeti nap

Művészeti nap a Sztehlo-iskolában A sorozat remekül összeállított programmal kezdődött május 29-én a pestszentlőrinci evangélikus iskolában, amely 2011 májusa óta viseli az 1974. május 28-án Svájcban elhunyt Sztehlo Gábor nevét. Kolarovszky Zoltán megbízott igazgató köszöntője és B. Pintér Márta iskolalelkész kezdő áhítata után két helyszínen párhuzamosan folyó előadások idézték fel a kort, amelyben a lelkész embermentő munkáját végezte.

tovább…


MŰVÉSZETI NAP A SZTEHLÓBAN

 

A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium idén immáron harmadik alkalommal rendezte meg a művészeti napot.

Kolarovszki Zoltán, intézményvezető reggel iskolánkban rajzkiállítás megnyitásával indította el a napot. Diákjaink és óvodásaink különböző technikákkal készített idei munkái díszítik a folyosók falait.

Mottóul az iskola értékrendjét képviselő „Bizony, tőle, általa és érte van minden: övé a dicsőség mindörökké.” (Róm 11,36) igét iskolalelkészünk, Győri Gábor Dávid választotta. Áhítattal és közös gitáros énekléssel kezdtük a magunknak magunkról szóló rendezvényt.

Általános iskolás tanulóink délelőtt, gimnazistáink délután léptek színpadra a Rózsa Művelődési Házban. A helyszínválasztás remek ötletnek bizonyult. Óriási élményt jelentett diákjainknak, hogy „igazi” színpadon léphettek fel. Az osztályok 1-től 6. évfolyamig mutatták be előadásaikat, melyekre hosszú hónapok óta készültek. A műsor igényes és változatos volt. Az iskola énekkara, tehetséges diákjaink egyéni produkciói színesítették a programot. A nap fénypontjaként felső tagozatosaink amatőr színjátszó köre Móricz Zsigmond: A didergő király című zenés színdarabját mutatta be. A kórus és a furulyások által megszólaltatott zenei feldolgozást iskolánk énektanárának férje szerezte. Ötletes, színes, saját készítésű díszletek, jelmezek emelték a darab színvonalát. A délután során az óvodás csoportok műsorát követően kis színészeink nekik is előadták a művet, ezáltal is megvalósul intézményünkben az egység és az összetartozás.

Pedagógusaink és gyermekeink közös munkája mindannyiunk öröméül és szórakozásául szolgált.

B. E.Művészeti nap ~ 2014.

Comments are closed.