ÖKO Iskola

Március 22-én ünnepeljük a Víz világnapját.
A hétfő reggeli Áhítaton elhangzott Lehoczky János verse Légrádi Anna tanárnő tolmácsolásában, aki elmondta, hogy a vers írója volt a magyar környezetvédelmi nevelés atyja. Felismerte, hogy a természettudományi nevelés akkor tölti be igazi küldetését, ha a pedagógus kialakítja a természethez fűződő érzelmi viszonyt is. Ezért törekedett olyan tantervi programok kidolgozására, bevezettetésére, amelyekben a természettel való minél gyakoribb találkozás állt a tanítás középpontjában.

tovább…


A Sztehlo az Örökös Ökoiskola cím birtokosa lett

Kedves Olvasó!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy iskolánk elnyerte, és ezentúl birtokolja az
Ökoiskolai Hálózat Örökös Ökoiskola Címét.

A cím elnyerésére azért volt lehetőségünk, mert az általános iskola eddig már három alkalommal, 2005-ben, 2008-ban és 2011-ben, a gimnázium pedig 2009-ben sikeresen pályázott az Ökoiskola címre. Intézményünk megalakulása óta arra törekszik, hogy elődjei a Pitagorasz Általános Iskola és a Hunyadi Mátyás Gimnázium ökoiskolai tevékenységét a nevelés és oktatás színterein továbbfolytassa. Dokumentumaink részletesen és következetesen tartalmazzák a környezeti nevelés legfontosabb értéktartalmait, amelyek a fenntartható fejlődéssel, a jövő nemzedékek életminőséghez fűződő jogaival, a bioszféra iránti felelősségünkkel kapcsolatosak. Ezek a törekvések erkölcsi-etikai irányultságúak, amelyet világnézetileg elkötelezett intézményünkben az eddigieknél is hangsúlyosabb jelentőséget kaphatnak.
A tanév elején Öko-munkacsoportunk elkészítette és elfogadta az Ökomunkatervet, amelynek alapján szervezzük intézményünk mindennapjait és ünnepeit.
Az iskolai élet minden területén, a tanítási órákon és azokon kívül is érvényesítjük az eddigi Ökoiskolai címért benyújtott pályázatokban vállalt kritériumokat.
Addig is folytatjuk hagyományainkat a környezetvédelem területén.
Szeretnénk újítani is, ezért várjuk javaslataitokat, ötleteiteket!

ökoprojekt

Fűszerkert

Mit jelent az, hogy ökoiskola?

ÖKO munkaterv a 2015/2016-os tanévre

ÖKO munkaterv a 2014/2015-ös tanévre

ÖKO munkaterv a 2013/2014-es tanévre

Környezetnevelési program


Oklevél átadás

2012. június 9-én iskolánk küldötte, Nyírő Antal tanár úr átvette az Örökös Ökoiskola cím jogos használatát bizonyító oklevelet. Ehhez az elismeréshez sokat kellett tenni az elmúlt években.
további képek…

 

 


 Az év fája 2012-ben a zselnicemeggy

Az év fája mozgalmat Magyarországon az Országos Erdészeti Egyesület 1996-ban indította útjára. Célja, hogy a hazai erdők kevésbé ismert fafajait mind a szakmai, mind a nagyközönség számára bemutassa, közelebb hozza. Az adott évben az erdészeti ismeretterjesztés, az erdei iskola programok, tanulmányi versenyek és a szakmai kutatások kiemelten foglalkoznak az év fájával. tovább…


Az év madara 2012-ben az egerészölyv

Az egerészölyv a leggyakoribb ragadozó madarunk, sík- és hegyvidéken egyaránt előfordul, így a laikusok által úton-útfélen látott „sasok” általában ennek a fajnak a képviselői. Ráadásul az egerészölyvek kifejezetten szeretnek is a forgalmas utak, autópályák mellett ücsörögni, hogy a kezelt gyepfelületek nyújtotta könnyebb zsákmányszerzési lehetőséget kihasználják. Azonban nem volt ez mindig így! tovább…


Comments are closed.