Rólunk írták

Sztehlo találkozó
Felavatták Sztehlo Gábor mellszobrát


Újabb rekordot állítottak fel Budapest XVIII. kerületének iskolásai. A pestszentlőrinci Kossuth téren 2015. április 10-én – a költészet napjához kapcsolódóan – mintegy 2000 diák mondta el egyszerre, Jordán Tamás színész, rendező közreműködésével Kosztolányi Dezső: Mostan színes tintákról álmodom című versét.

tovább…


Újabb előadásokkal folytatódik a nagy sikerű Opera Nagykövete program.

tovább…


2015. január 24-én a Nemzeti Színház nagy színpada adott helyt a középiskolás diákok által készített és előadott tematikus bemutatóknak, melyre professzionális színházi segítséggel készültek föl a résztvevők, akiknek a Biblia kijelölt témáit kellett megjeleníteniük, néhány hónapos felkészülés után.

tovább…


2015. január 19-én Végh Krisztina Harangozó-díjas, Kiváló- és Érdemes Művész látogatott a Sztehlo Gimnáziumba, és nyújtott Előnézetbetekintést a 11. évfolyam diákjainak a balettművészet múltjába, jelenébe és műhelytitkaiba.

tovább…


A január 5-re meghirdetett csendesnapon jutott idő a szünetben gyűjtött élmények kölcsönös megosztására, a nap tartalmas és színes programjáról pedig a „kis Sztehlo”-ban a Vasárnapi Iskolai Szövetség munkatársai, a gimnáziumban pedig négy külmissziói szervezet vezetői gondoskodtak.

tovább…


A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 11. évfolyamának tíz tanulója egy hetet töltött Rummelsbergben négy pedagógus kíséretében.

tovább…


A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola vezetői, tantestülete és munkatársai 2014. november 28-án csendes napra érkeztek Pestszentlőrincre. A vendéglátó Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium vezetősége gazdag programot szervezett a vendégeknek.

tovább…


Egyszerre két rendezvénynek adott otthont 2014. november 17-én a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium. Az evangélikus óvodák szakmai napja és az evangélikus tanítók szakmai napja közös áhítattal kezdődött Pestszentlőrincen, a Szemere-telepi református templomban.

tovább…


A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulói rendszeresen találkoznak a Magyar Állami Operaház programjaival az Opera Nagykövete és az OperaKaland rendezvényein.

tovább…


A Déli Evangélikus Egyházkerület közgyűlése november hetedikén tartotta hagyományos őszi ülését a pestszentlőrinci gyülekezet templomában és a Sztehlo-gimnázium dísztermében.

tovább…


Különleges eseményre került sor 2014. november 7-én a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumban. A hagyományosan megrendezésre kerülő Reformációi Emlékversennyel egy időben a Déli Evangélikus Egyházkerület közgyűlését is a Sztehlo Gimnáziumban tartották meg.

tovább…


2014. október 3-án délután hálaadó istentiszteltre gyűltek össze a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium pedagógusai, munkatársai, a szülők, a végzős diákok, a gyülekezet tagjai, a kerületi önkormányzat és a testvérintézmények vezetői, a rummelsbergi diakóniai főiskolának a Sztehlóban vendégeskedő hallgatói.

tovább…


2014. október 2-án a Sztehlo Gábor Evangélikus Iskola többcélú intézményében a gimnazisták és néhány általános iskolás diák részére második alkalommal szerveztek érzékenyítő napot. Az esemény mottójául egy bibliai mondatot választották „Fogadjátok be tehát egymást, ahogyan Krisztus is befogadott minket Isten dicsőségére!” (Róma 15,7.) Személyes beszámoló.

tovább…


Kevesen osztoztak a közeli hónapokban az intézményvezetés derűlátásában, hiszen a Sztehlo Gimnázium épületében júliusban megkezdődött – a KEOP 5.5.0-ás pályázat keretében zajló – hatalmas beruházás láttán valóban fanatikus lelkesedésre és töretlen bizakodásra volt szükség ahhoz, hogy a szeptember 1-jei tanévkezdésben hinni lehessen.

tovább…


A gazdasági válság idején kevés olyan kezdeményezésről hallani, amely mások megsegítését célozza. A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium nemcsak nevében, de törekvéseiben is jelzi, hogy névadója nyomdokába kíván lépni. Ennek szellemiségében tartotta meg az Iskola első jótékonysági bálját, melynek bevételéből hátrányos helyzetben élő diákjait kívánja segíteni. Szöveg és fotó: Galambos Ádám

tovább…


Aludhatnának még, vagy készülhetnének akár a vészesen közelgő érettségire, ez a reggeli óra nem kötelező. De nyolc lány és hét fiú mégis érdeklődéssel üli végig a másfél órás foglalkozást a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumban. Azt mondják, érdekli őket téma, a tantervben alig esik erről szó, „pedig nagyon fontos, nem csak történelmi, hanem kulturális és lelki szempontokból is”. A holokausztról tanulnak.

tovább…

Comments are closed.