Zerge

Zergelak szentelés a Sztehlóban

 A Sztehlo Gábor Evangélikus Általános Iskola fejlődésének újabb szakaszához érkezett. A XVIII. kerületi Önkormányzat segítségével sikerült évek óta dédelgetett vágyunkat teljesítenünk – bővíthettük általános iskolánk tanterem kapacitását. A Szurmay tábornok utcai Zergelak nevű épületünkben megkaptunk egy régóta használatlan épületrészt. A nyár folyamán itt alakítottunk ki 2 tantermet, felújítottuk a vizesblokkokat és a folyosót.

Szeptemberre újjávarázsolt épület fogadta az iskola új oktatási profiljaként most induló angol tagozatos és matematika-sakkpalota módszerrel tanuló két első osztályunk kis tanulóit.

Az épület – egyházunk hagyományait követve – felszentelésére 2016. október 15-én került sor. A szertartás igéje: „Taníts meg engem a te akaratodat teljesítenem, mert te vagy Istenem!” Mindazt a hitet bizonyítja, hogy a Jó Isten hitet ad az embernek arra, hogy lehet újat alkotni, mindig lesz gyermek, aki tanulni akar és lesz erő az ő nevelésükre, hely az elhelyezésükre.

A szentelési istentisztelet liturgiája keretében az iskola kórusa köszöntötte a vendégeket és a gyerekeket. Az első osztályosok nagy izgalommal készültek erre a napra. Az angol tagozatosok a dicsőítő énekeken kívül angoltudásukat is bemutatták, angolul énekeltek. A sakkpalota programmal tanuló „sakkfigurának” beöltözött kis elsősök a sakkozás alapjait verselték el.

Ezt követően az intézményvezető, Vicziánné Salla Ildikó köszöntő szavait hallgattuk meg.  A szentelési istentiszteletet B.Pintér Márta iskolalelkész tartotta. Az ünnepség befejezéseként az intézményvezető asszony és Győri Gábor Dávid iskolalelkész vágta át a szalagot, mellyel jelképesen is átadták a gyermekeknek és a szülőknek az épületet.

Az áldott együttlétet a szülők által szervezett szeretetvendégség zárta.

Taníts meg engem a te akaratodat teljesítenem, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen engem az egyenes földön.

Szöveg: Zámbóné Karner Anikó
Fotó: Plaveczné Győri Katalin Dorottya

Comments are closed.